ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟ ΣΑΜΟΥΙ

Koh Samui (κο Σαμούι) .Το Koh Samui είναι νησί που βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Έχει τροπικό κλίμα, με αποτέλεσμα να διανύει ένα συνεχόμενο καλοκαίρι, που διαρκεί σχεδόν όλο το χρόνο.


Από την Ταϊλανδική πρωτεύουσα Μπανγκόκ, απέχει 700 περίπου χιλιόμετρα.

Αποτελεί ένα από τα  νησιά του Αρχιπελάγους Σαμούι, το οποίο περιλαμβάνει άλλα 80 νησιά, από τα οποία κατοικούνται μόνο τα 5.
Το νησί Samui  εξελίχθηκε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, σε ένα δημοφιλή διεθνώς, τουριστικό προορισμό. 


                                                                    

Τουρισμός
Το νησί Samui εκτός των άλλων, είναι κατάλληλο  για ήρεμες αλλά καί έντονες διακοπές.
Με σύγχρονες τουριστικές υποδομές, μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του σημερινού επισκέπτη.


Συγκοινωνίες


Το koh Samui διαθέτει αεροδρόμιο που συνδέεται αεροπορικώς  με  τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη, αλλά και με γειτονικές χώρες, όπως η Μαλαισία, η Κίνα, η Σιγκαπούρη κ.α.
Συνδέεται  με την ηπειρωτική χώρα και με τα γειτονικά νησιά με δύο κεντρικά λιμάνια και αρκετές ακόμα περιφερειακές αποβάθρες λιμάνια (περισσότερα...).

Διαμονή – Ελεύθερος Χρόνος
Για τη διαμονή σας έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια τεράστια ποικιλία καταλυμάτων, όλων των κατηγοριών. Απο μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων, με εκπληκτικό service σε πολύ καλύτερες τιμές απο τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, μέχρι ξύλινα bungalows μπροστά στο κύμα, σε πολύ οικονομικές τιμές. Εκτός απο το τουριστικό κέντρο της Chaweng (Τσιαουένγκ), αυτό που χαρακτηρίζει το νησί είναι η ήρεμη ζωή, η οποία δεν διαταράσσετε ιδιαίτερα ακόμα και στις περιόδους της υψηλής τουριστικής κίνησης. ( Hotels koh samui...)
Μεγάλο ενδιαφέρον για τους επισκέπτες  εκτός από τις παραλίες, έχει και το εσωτερικό του νησιού που είναι ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο  καταπράσινων λόφων, με  δάση από κοκοφοίνικες και ζούγκλα με τροπική βλάστηση, ποταμάκια και καταρράκτες. Το πολιτιστικό κομμάτι αποτελούνοι δεκάδες βουδιστικοί ναοί,  και βέβαια οι ντόπιοι, που θα σας υποδεχθούν πάντα με  πλατιά χαμόγελα!
Ο επισκέπτης  δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί και τα άλλα νησιά του αρχιπελάγους,  που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω από το κο Σαμούι. Οργανωμένες θαλάσσιες εκδρομές γίνονται καθημερινά, σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 (Tours Samui)
Παραλίες
Οι πιο γνωστές παραλίες του κο Σαμούι είναι πέντε: Chaweng, Lamai, Maenam, Bo Phut και Choeng Mon.
Η παραλία της Chaweng τουριστικό κέντρο του νησιού, είναι η μεγαλύτερη με μήκος 7 χιλιόμετρα. 
Το νησί διαθέτει πολλές παραλίες σε όλο σχεδόν το μήκος της ακτής του, πολλές απαλλαγμένες από τις ορδές των τουριστών,  αποτελώντας έτσι πραγματικά ησυχαστήρια, γι αυτούς που το επιθυμούν. 
(Παραλίες Samui...)

Γεωγραφία - Φύση
Το κο Σαμούι ανήκει στην επαρχία  Surat Thani (Σουράτ Τανί).
Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ταϊλάνδης, με έκταση  247 τετ. Χιλ. Αν το συγκρίναμε  θα βλέπαμε  ότι είναι λίγο μικρότερο από το Ελληνικό νησί της Κω (295 τ.χ.).


Τις  ακτές του που  έχουν  συνολικό μήκος 80 χιλιομέτρων, συνθέτουν μεγάλες παραλίες, σκεπασμένες με πλούσια λευκή άμμο, που χάνετε στα νερά του κόλπου. Το τροπικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κοκοφοίνικες, με τους οποίους είναι διάσπαρτο ολόκληρο το νησί , απο τους λόφους στο εσωτερικό μέχρι τις παραλίες. Το νησί αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες φυτείες κοκοφοίνικα στον κόσμο. Μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 80, όπου άρχισαν να συρρέουν οι πρώτες μεγάλες ομάδες τουριστών, οι καρύδες από τους κοκοφοίνικες, ήταν το βασικό εισόδημα των ντόπιων. Σήμερα αποτελούν ένα μικρό μέρος των εσόδων τους, αφού πλέον το κύριο εισόδημα των περισσότερων προέρχεται από τον τουρισμό.
Ο πληθυσμός του 20 χρόνια πριν, δεν ξεπερνούσε τις 15.000. Σήμερα οι απογραφές δείχνουν περισσότερους από 55.000 κατοίκους (πηγή:Δημαρχείο Samui). 
Στις μέρες μας η κοινωνία του ko Samui αποτελεί ένα τεράστιο πολιτισμικό μωσαϊκό, με περαστικούς τουρίστες  αλλά και μόνιμους κατοίκους, με καταγωγή από διαφορετικές χώρες του πλανήτη. 
Οι περισσότεροι κάτοικοί του απασχολούνται στην επιτυχημένη τουριστική βιομηχανία.Ιστορία
Το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά πιθανότατα  πριν  15 αιώνες περίπου, από ψαράδες  της απέναντι ακτής της Μαλαϊκής  Χερσονήσου, αλλά και της Νότιας Κίνας. Η πρώτη αναφορά του γίνεται σε  κινεζικούς χάρτες  του 1687, με την επωνυμία Pulo Cornam.
Προέλευση του ονόματος του κο Σαμούι

Κο στα ταϊλανδέζικα σημαίνει νησί.
Είναι μυστήριο ωστόσο, από που προέρχεται το όνομα Samui. 
Γι αυτό υπάρχουν δύο θεωρίες.
Η πρώτη υποστηρίζει ότι προέρχεται  από το όνομα   του δέντρου  Mui.
Η δεύτερη θεωρία πιστεύει ότι προέρχεται από τη Μαλαισιανή λέξη Saboey, που σημαίνει «ασφαλές καταφύγιο".

Μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, Κο Σαμούι ήταν μια απομονωμένη αυτάρκης κοινότητα, που είχε ελάχιστη σχέση με την ηπειρωτική χώρα της Ταϊλάνδης. Το νησί δεν είχε δρόμους μέχρι τις αρχές του 1970, και τα 15 χιλιόμετρα διαδρομή από τη μία πλευρά του νησιού στην άλλη, ήταν ένα ολοήμερο ταξίδι μέσα από τους λόφους και τη ζούγκλα του εσωτερικού